OM MIG


Det kreativa har länge funnits hos mig, men tidigare främst i det skrivna ordet i form av diktande bland annat. Som ung var jag mycket intresserad av att fånga likhet i mina motiv och ritade med blyerts av skolkamrater från skolkataloger. Jag började måla i akvarell 2012 men gick efter en tid över till akryl viket jag fann vara ett mer spännande medium. Jag tycker också om att måla i olja. 

Min inspiration hämtar jag från naturen och urbana stadsmiljöer Jag dras mycket till rytm och rörelse och tycker om att överföra det i målningen på olika sätt. Jag fotar gärna och hämtar inspiration från mina fotografier. De senaste två åren har jag hämtat inspiration till mina kvinnor från foton på mig själv. Mitt syfte är inte att skapa likhet, tanken är att hitta ett uttryck och lyfta fram det med färg och form.

På senare tid har jag hittat möjligheten att med bilder och text, dvs collage, skapa en annan struktur och spänning i mina målningar.

Jag hämtar inspiration från olika konstnärer, både dom lite tidigare såsom Helene Schjerfbeck och Gustave Klimt men också lite mer nutida konstnärer såsom Birgit Broms. 

I samband med min utbildning Konstlab har jag funnit nya vyer i mitt konstnärsskap och har hittat nya spännande konstnärer som målar abstrakt konst såsom Willem de Kooning, Richard Diebenkorn, Ragnar Sandberg, Gerhard Richter. med flera.